Advies aan informateur: zet in op coalitie SP-GL-D66

GroenLinks adviseert de informateur (Eric van Kaathoven) om in te zetten op een coalitie van drie partijen: SP, GroenLinks en D66. Dat hebben fractievoorzitter Pepijn Boekhorst en wethouder Bert Frings maandagavond aan hem laten weten.

Volgens GroenLinks is dit de meest logische en wenselijke coalitie, gezien de duidelijke verkiezingsuitslag. Pepijn Boekhorst: “Deze coalitie bestaat uit drie winnaars, heeft een ruime meerderheid in de Nijmeegse gemeenteraad en kent partijen die recente bestuurservaring hebben.” Een ander argument om over zo’n samenwerking verder te spreken en te onderhandelen, is de spreiding over de stad. Bert Frings: “Deze partijen zouden het verbond van de stad kunnen vormen. In bijna alle wijken van de stad was 1 van deze 3 partijen de grootste. Zo kunnen we echt namens alle inwoners(groepen) spreken en keuzes maken.”

Indien de informateur aangeeft dat GroenLinks bij verdere onderhandelingen nodig is, zal de partij fors inzetten op investeringen in betaalbare zorg, duurzaamheid en actieve begeleiding naar werk.