GroenLinks en de Partij van de Arbeid in Nijmegen lanceren een 10-punten plan voor de aanpak van energiearmoede. Door de enorm stijgende energiekosten kunnen steeds meer mensen niet rondkomen in Nijmegen. Vooral huishoudens met lage inkomens, die vaker in slecht geïsoleerde woningen wonen, raken in de problemen.

 

Daarom lanceren GroenLinks en PvdA een actieplan met tien concrete punten om energiearmoede aan te pakken en inwoners die geraakt worden te helpen.

PvdA-lijsttrekker Charlotte Brand: “Er voltrekt zich een financiële ramp achter de voordeur van veel Nijmegenaren en we zien nu slechts het topje van de ijsberg. Zeker nu premier Rutte letterlijk heeft gezegd dat mensen met een laag inkomen maar even ‘geduld moeten hebben’ als het gaat om energiearmoede. Terwijl alle signalen op rood staan en dit mensen keihard raakt, zowel mensen met een klein inkomen als heel veel mensen met een middeninkomen, die uit het niets in de betalingsproblemen terecht komen. Je kunt niet groen doen als je rood staat. We moeten nu in actie komen.”

GroenLinks-lijsttrekker Quirijn Lokker: “In Nijmegen laten wij mensen nooit in de kou staan. Met dit actieplan zorgen we ervoor dat duurzame energie betaalbaar is voor iedereen. Zo nemen we rechtvaardige klimaatactie. Want niemand zou een keuze moeten maken tussen warm blijven of eten kopen.”