Aan de slag met de binnenstad!

Een levendig, groen centrum, waar ruimte is om te fietsen en te lopen. Zo ziet GroenLinks de binnenstad het liefst. Daarom stemde de fractie in met het plan ‘Binnenstad van de toekomst’.

Raadslid Lisa Westerveld: “Behalve dat er duidelijke keuzes worden gemaakt in het stuk, is er ook veel aandacht voor vergroening en het autoluw maken van de ringstraten. Beide onderwerpen waar wij de afgelopen tijd extra aandacht voor hebben gevraagd. We zijn blij dat het college beide thema’s meeneemt in de plannen.”

In het voorstel worden de veranderingen in de functie die het centrum heeft in beeld gebracht. Doordat veel mensen spullen via het internet kopen en de economische crisis, is er leegstand ontstaan. Als gemeente is het zaak om in te spelen op ontwikkelingen. Zo blijft er na aandringen van GroenLinks de komende tijd aandacht voor een markthal waar lokale en regionale etenswaren verkocht kunnen worden. Onze fractie diende een motie in om meer duidelijkheid te krijgen over de planning. “Zodat ondernemers en bewoners weten waar ze aan toe zijn’’, aldus Lisa Westerveld. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad steunde GroenLinks hierin.