Anita Kuppens

Kandidaat-raadslid (nummer 27)

"vanaf 2002 ben ik lid van GroenLinks. In 2010 en 2012 was ik actief in de landelijke campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op dit moment ben ik betrokken bij de werkgroep Diversiteit en actief in het campagneteam voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

De onderwerpen die ik voor Nijmegen en GroenLinks wil vertegenwoordigen  zijn emancipatie en integratie, zorg, welzijn en sport. Graag doe ik dat in samenwerking met u zodat het motto: “samenwerken aan een mooie stad” geen loze belofte blijft.

Na mijn studie psychologie, in de afstudeerrichting cultuur en godsdienstpsychologie, aan de Radboud Universiteit van Nijmegen heb ik mij bijgeschoold op het  terrein van intercultureel management, wetenschapsjournalistiek en didactiek.

Ik ben eigenaar van interim professional @ onderwijs en onderzoek. Voor hogescholen ben ik werkzaam als docent, onderzoeker en onderwijsontwikkelaar voor diverse beroepsgroepen zoals maatschappelijk werkers, sociaal pedagogische hulpverleners, toegepaste psychologen en pedagogen. Ook schrijf ik artikelen voor tijdschriften zoals bijvoorbeeld De Psycholoog."