Duurzame economie

Door de goede voorzieningen en infrastructuur is Nijmegen aantrekkelijk als vestigingsplaats voor bedrijven en werknemers. Bedrijven die bijdragen aan duurzaamheid worden actief benaderd zich in onze stad te vestigen. Zo jagen we de groene economie aan.

Waardevolle duurzame projecten die worden opgezet door ondernemers of inwoners krijgen ondersteuning. Ook startups en creatieve initiatieven alle ruimte. Het centraal station wordt groen en een knooppunt voor ontmoeting, werk, en ontspanning. Dat geldt ook voor de andere stationslocaties in onze stad. Alle geschikte daken worden vol gelegd met zonnepanelen.

De economie trekt aan en GroenLinks vindt het belangrijk dat alle Nijmegenaren dat merken. Forse inzet op bijscholing en omscholing naar kansrijke sectoren zorgt ervoor dat mensen snel een nieuwe baan vinden, als dat nodig is. Voor zzp’ers en flexwerkers wil GroenLinks dat er mogelijkheden gecreëerd worden zodat zij eenvoudiger bijstand kunnen krijgen over periodes waarin hun inkomen onder het minimum zit. Het onderwijs moet beter aansluiten op de arbeidsmarkt.

"De lokale duurzame energieproductie neemt toe, terwijl het totale energieverbruik juist afneemt. Waar veel gemeenten blijven steken in mooie woorden, ligt Nijmegen op koers om in 2045 energieneutraal te zijn. Samen met betrokken Nijmegenaren is een grote en sterke beweging in de stad ontstaan die allerlei duurzame initiatieven oplevert." - April Ranshuijsen

Beluister ons verkiezingsprogramma

Of lees/luister ons hele verkiezingsprogramma hier!

Sluit je aan

Samen gaan we verder met verandering en werken we aan een groen en eerlijk Nijmegen

doe mee