Mijn naam is Clemens Lambermont (1991) en ik woon sinds 2018 in Nijmegen. Omdat ik me actief wil inzetten voor een groene en sociale stad ben ik lid geworden van GroenLinks en sinds begin 2020 ben ik actief als bestuurslid.

Voordat ik naar Nijmegen verhuisde heb ik een hele tijd in Tilburg gewoond waar ik journalistiek heb gestudeerd. Na deze studie vond ik dat het tijd was om mijn kennis te verbreden. Ik wilde ook meer gaan doen met mijn idealen. Uiteindelijk besloot ik na een paar reizen naar Israël en de Palestijnse gebieden om daar een jaar te studeren. Zodoende heb ik in Haifa een masterstudie in Peace & Conflict Studies gevolgd en me ingezet voor de rechten van de Arabische bevolking in Israël. Eenmaal terug in Nederland besloot ik dat ik aan de slag wilde gaan met linkse en duurzame politiek vandaar dat de keuze om actief lid te worden van GroenLinks snel gemaakt was.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als informatiemanagement trainee in de publieke sector. Verder hou ik ontzettend veel van muziek, ik speel (bas)gitaar en ben vaak bij concerten te vinden. Ook ben ik een groot liefhebber van bordspellen en katten.