Iedereen welkom op stadsfeest ‘Zin in Nijmegen’

Zaterdag 16 juni vindt het stadsfeest ‘Zin in Nijmegen’ plaats in de Lindenberg. Alle bewoners en ondernemers uit Nijmegen zijn van harte welkom tussen 16 en 21 uur om mee te denken over de toekomst van Nijmegen en te proosten op onze mooie stad. Het stadsfeest wordt georganiseerd door GroenLinks Nijmegen, kent een vrije inloop en is gratis toegankelijk. De middag wordt gepresenteerd door Pieter Derks (cabaretier, bekend van DWDD) en journalist Eric Reijnen. Het belooft een bruisende middag te worden met een afwisselend programma!

Speciale gasten zijn GroenLinksleider Jolande Sap die in gesprek gaat over groene politiek en Tweede Kamerlid Jesse Klaver die vertelt over de komende verkiezingscampagne. De middag heeft echter vooral een lokaal karakter: Nijmeegs stand-up comedian Samir Fighil treedt op en er zijn workshops, films en interviews met (oud) politici. De Nijmeegse band 'Dolly I beg your pardon' maakt muziek, criticasters van GroenLinks komen aan het woord en Nijmegenaren Vincent Cantrijn en Jaap Dirkmaat spreken prikkelende columns uit. Ook is er een kinderprogramma en is de bar van de Lindenberg geopend voor een lekker hapje en drankje.

 

Uitreiking groene lintje

Tijdens het stadsfeest krijgen drie Nijmegenaren een groen lintje. De afgelopen weken kon iedereen een stadgenoot nomineren die zich inzet voor een duurzame stad. Er werden in totaal 26 personen genomineerd, waarvan een flink aantal door meerdere mensen. GroenLinks-wethouder Jan van der Meer reikt de lintjes uit aan de drie groene winnaars.

 

Workshops

Tijdens de middag worden er ook gratis workshops aangeboden, waarvoor de inschrijving al is geopend. Zo gaat het team van Durftevragen op zoek naar het antwoord hoe we willen dat Nijmegen er in 2020 uitziet. In de workshop ‘Debatteren kun je leren’ worden in drie kwartier de fijne kneepjes van het debatteren bijgebracht.

 

Het stadsfeest is van 16 tot 21 uur in de Lindenberg. Het is gratis toegankelijk. Alle informatie over het stadsfeest is te vinden op www.zininnijmegen.nl.