Waterschapsverkiezingen met groene kansen

Tot 15 november hebben we nog de mogelijkheid om te stemmen voor een nieuw Algemeen Bestuur voor het nieuwe Waterschap Rivierenland. Dit waterschap is ontstaan uit een fusie van enkele waterschappen waaronder de Polderdistricten “de Betuwe” en “Maas en Waal” en het zuiveringsschap “Rivierenland”. De verkiezingen voor het waterschap zijn de minst bekende maar verreweg de oudste verkiezingen van Nederland. Van oudsher domineerden de boeren en bedrijven. Een groene inbreng is nog steeds van vitaal belang voor dit bestuur. De onderstaande kandidaten gaan hiermee aan de slag

Marlies van Hulsentop en Mieke Welschen vormen een koppel Groene kandidaten. Marlies is Raadslid voor de PvdA en Mieke voor GroenLinks in de Nijmeegse Raad. Mieke wordt de vervanger van Marlies. Groene kandidaten gaan voor veiligheid, schoon water; natuurlijke oevers; ruimte voor water, genieten van water en natuur, ook in de stad en behoud van het typisch rivierenlandschap. Ze worden gesteund door o.a. IVN, Geldersch Landschap, Vereniging Natuurmonumenten en de Gelderse Milieufederatie. Meer informatie kun je vinden op www.kiesnatuur.nl. Contact met de kandidaten? Marlies van Hulsentop kun je bereiken op  meavanhulsentop@hotmail.com en Mieke Welschen op welschen@wish.net.

Voor de categorie Ingezetenen is nog  een andere Groene vrouw uit Nijmegen kandidaat: Christel van Koppen. Ook zij heeft specifieke kennis van de ecologische belangen bij het waterbeheer.

In de categorie Gebouwd is Jan Norp kandidaat. Hij is oud gemeenteraadslid van GroenLinks in Groesbeek. Jan is al jaren thuis in de typische problemen van een hellinggebied, zoals overstroming van het dorpscentrum van Groesbeek en erosie van de akkers op de hellingen. Jan Norp heeft in het bestuur van het waterschap ook steeds aandacht voor natuur, milieu en landschap. Meer achtergronden vind je op www.wsrl.nl/verkiezingen.

Voor de categorie Ingezetenen, die in de Waalsprong wonen, is Gerard Nieuwenhuis uit Kesteren de Groene kandidaat.

Standpunten van alle kandidaten staan niet alleen in het kandidatenboekje, dat bij het stemformulier zit, maar ook op hun persoonlijke pagina’s op de website: www.wsrl.nl/verkiezingen

Ruim keus dus en de kans om een vrouw of een man te kiezen. Laat sowieso je stem niet verloren gaan. Met deze waterschapsverkiezingen kan het waterbeheer weer groener worden.