GroenLinks: lobby voor behoud KAN-kaartje

Er is weinig kans op behoud van het KAN-kaartje, meldt De Gelderlander vandaag. De krant citeert GroenLinkser Pepijn Oomen die hoopt nog via de stadsregio de vervoerder te overtuigen het kaartje nog niet af te schaffen.

Daarvoor is de steun van Arnhem en enkele kleinere regiogemeenten nodig. De stadsregio kan dan op de vergadering van 28 oktober een amendement van die strekking aannemen.

Zo lang de strippenkaart nog in functie is, zouden passagiers ook nog gebruik moeten kunnen maken van dit retourkaartje, vindt GroenLinks en een grote meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad. De collega's in de omringende gemeenten zijn die mening echter vooralsnog niet toegedaan: ze vrezen dat behoud van het KAN-kaartje de passagiers ook minder stimuleert om over te stappen op de OV-chip. GroenLinks is hier niet zo bang voor: "De reden dat mensen nog niet overstappen is vanwege de negatieve prijsprikkel en omdat het systeem gewoonweg nog onvoldoende werkt," aldus Oomen, "daar kan beter iets aan gedaan worden dan een goedkoop en goed werkend systeem de nek om te draaien."

Op 28 oktober is er de laatste gelegenheid om het KAN-kaartje te behouden, in ieder geval zolang voor zolang er nog een strippenkaart bestaat. Pepijn Oomen: "Elke druk op onze collega's in de regiogemeenten is van harte welkom!"