Meet-Up met Jesse Klaver over klimaat op 5 maart

Maandagavond 5 maart komt Jesse Klaver, politiek leider van GroenLinks, voor een Meet-up naar Nijmegen. Vanaf 20 uur gaat hij in de Stadsschouwburg in gesprek met Nijmegenaren over de aanpak van klimaatverandering. Iedereen is welkom, je hoeft je alleen aan te melden via de site steun.groenlinks.nl. De avond is vrij toegankelijk.

 

Tijdens de avond komen ook wethouder Harriët Tiemens en lijsttrekker April Ranshuijsen uit Nijmegen aan het woord omdat onze stad laat zien dat het echt anders kan. Nijmegen is verkozen tot European Green Capital – en terecht. Qua afvalscheiding behoort de stad tot de beste van Nederland. De stadsbussen rijden op groengas, gemaakt van vergist GFT-afval. Fietskoeriers brengen pakketjes van de rand van de stad naar het centrum. En in de wijken waar het beton overheerst, komt meer groen.

Gemeenten hebben invloed op meer dan 25 procent van de CO2-uitstoot. GroenLinks wil bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aandacht voor de aanpak van klimaatverandering. Het is volgens de partij een unieke kans om lokaal verandering waar te maken die landelijk op zich laat wachten.