Inspiratieavond over inclusief beleid op het gebied van gender en LHBTI+.

"Beste reizigers" bij de NS en geen jongens- of meisjeskleding meer bij de Hema. Zo maar twee van de meest besproken voorbeelden van inclusief beleid op het gebied van gender.

Maar helaas gaat het het nog lang niet altijd altijd goed. Als een homostel een huis koopt staat er "Meneer en Mevrouw" op de hypotheekakte, genderneutrale toiletten zijn vaak gewoon een invalidetoilet met een sticker erop, in winkels wordt je gevraagd of het zojuist gekochte cadeau voor ofwel een man ofwel een vrouw is, en als je het over je ouders hebt denkt iedereen vrijwel automatisch aan 1 man en 1 vrouw.

Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet is het een ideaal moment om met elkaar te bespreken wat gender- en LHBTI+ inclusief beleid voor een gemeente nu eigenlijk betekent. Hoe gaan van Nijmegenen een echt inclusieve stad maken?

We nodigen iedereen van harte uit om mee te denken en mee te praten over wat de gemeente moet doen om een beleid te voeren dat inclusief is op het gebied van gender en LHBTI+.
Of je nou al een lijstje op je nachtkastje hebt liggen met hoe dit zou moeten of er eigenlijk nog nooit zo praktisch over na hebt gedacht, iedereen is van harte welkom.

Waar: Campagnepand GroenLinks, Augustijnenstraat (tegenover de Hema en naast de toko)
Wanneer: 22 februari 2018, 19:30

Locatie

Campagnepand
Augustijnenstraat 47
6511 KE Nijmegen
Nederland