GroenLinks wil voldoende plekken voor nieuwe leerlingen op basisscholen Lent

Op 18 november sprak GroenLinks Nijmegen in de wijk Lent met ouders van aanstaande basisschoolleerlingen. Bij veel ouders is ongerustheid over het aantal beschikbare plekken voor kinderen in groepen 1 op basisscholen in Lent. Via de site van Schoolwijzer Nijmegen, waar ouders hun kinderen kunnen aanmelden, lijkt er al geen plek meer te zijn bij De Verwondering en Geldershof. GroenLinks stelt daarom vragen aan het college, omdat zij het belangrijk vindt dat kinderen in de eigen wijk naar school kunnen gaan.

Volgens Cilia Daemen, raadslid voor GroenLinks, is door de vele nieuwbouw een zeer specifieke situatie ontstaan in Lent waar extra aandacht voor nodig is. “Er zijn veel ouders met jonge kinderen die hun kind graag in de eigen wijk naar school willen laten gaan. Ouders geven aan dat ze communicatie missen en dat Schoolwijzer Nijmegen maar op zeer beperkte tijden te bereiken is. Dit is niet handig voor werkende ouders.”

GroenLinks wil van het college weten of zij het ook belangrijk vinden dat kinderen uit Lent in hun eigen wijk naar school kunnen gaan. De gemeenteraad heeft eerder een voorstel ontvangen waarin wordt aangegeven dat er een extra school komt, maar ouders geven aan dat de informatievoorziening hierover wat hen betreft onvoldoende is. Als nu toch blijkt dat er voor het komend schooljaar geen plek meer is op basisscholen in Lent, wil GroenLinks weten welke oplossingen het college biedt om ervoor te zorgen dat inwoners van Lent niet gedwongen worden om buiten hun wijk een school voor hun kinderen te zoeken.