Raad kiest voor vertraging verkeersoplossing Lent

In de discussie over de zomernota kwam opnieuw de Dorpensingel-Oost ter sprake. Deze weg, die bedacht is van de Ovatonde boven Lent tot Bemmel, is een heftige wens van partijen als PvdA en D66. Waarom is niet duidelijk, want deze weg is onbetaalbaar en het duurt nog jaren voor deze aangelegd kan worden.

Terwijl Lent gebaat is bij een snelle oplossing die sluipverkeer tegengaat en drukke wegen veiliger maakt. GroenLinks kiest voor het gebruik van de al bestaande weg iets naar het noorden. De colleges van Nijmegen en buurgemeente Lingewaard kozen deze week ook voor deze variant, omdat deze verkeersproblemen in Lent even zo goed oplost, omdat-ie goedkoper te realiseren is (meer dan 5 miljoen euro goedkoper) en omdat deze sneller te realiseren is (al het geld is er al, geen onteigeningsprocedures nodig).

GroenLinks steunde het college in deze goedkope en snelle volwaardige oplossing, maar een meerderheid van de raad stemde toch voor extra vertraging: het college heeft nogmaals de opdracht gekregen om bij de provincie te lobbyen voor extra geld t.b.v. de Dorpensingel. Raadslid Pepijn Oomen: "Dat geld is er niet. En komt er niet. Deze oproep is een gemiste kans voor Lent, waar de verkeerssituatie nu nog langere tijd niet verbeterd kan worden!"