Verheugd over goed atelierbeleid

GroenLinks is verheugd dat er na intensief overleg met kunstenaars een goed atelierbeleid ligt. We zijn blij met de ambities om jonge kunstenaars aan onze stad te binden en de gevestigde kunstenaars tegelijkertijd te koesteren, aldus ons raadslid Cilia Daemen. 

“Dit beleid moet gaan zorgen voor continuïteit, doorstroom en betaalbaarheid. Ook zullen er meer ateliers bij komen de komende jaren. Er wordt een belofte van maatwerk gemaakt en dit zullen wij de komende jaren scherp in de gaten blijven houden samen met de kunstenaars in onze stad.”

Er wordt in het plan voorgesteld om met een culturele hotspot voor startende kunstenaars te gaan experimenteren. Een goed idee wat GroenLinks betreft, maar Daemen snapt niet waarom de Vasim hiervan uitgesloten lijkt te zijn in het stuk. “De Vasim is feitelijk al zo’n plek. Zij profileren zich altijd al als een plek voor leren, creëren en beleven en jonge kunstenaars passen daar wat ons betreft prima bij. En kunstenaars geven aan dat ze juist zo’n plek zoeken en de Vasim een mooi voorbeeld vinden waar alles samenkomt wat een goed atelier nodig heeft. Waarom proberen we dan weer iets nieuws te zoeken?” 

Wethouder Bert Velthuis gaf in reactie daarop aan dat hij De Vasim op dit moment toch als culturele hotspot ziet en juist een langer termijn plan wil realiseren in plaats van een tijdelijke hotspot. We zijn benieuwd waar Nijmeegse kunstenaars uiteindelijk de mooiste kansen zien voor een culturele hotspot en hopen dat deze in 2017 gerealiseerd zal worden.