Stop met de Donjon, kies voor het park

De bouw van de Donjon in het Valkhof lijkt van de baan, nu ook de Radboud Universiteit officieel als potentiële huurder is afgehaakt. GroenLinks vindt het tijd het park de beloofde opknapbeurt te geven en een streep te zetten door het Donjon-project. 

GroenLinks gemeenteraadslid Noël Vergunst: “Het is de initiatiefnemers niet gelukt om huurders te vinden voor de Donjon. Door het ontbreken van geld heeft het geen zin om nog langer door te gaan met de bouw van deze toren in het historisch park het Valkhof. Als we nu het Valkhof opknappen, kunnen alle Nijmegenaren en bezoekers van ons mooie stadspark genieten.” 

De komende tijd zal de gemeente het Kelfkensbos en de Burchtstraat flink vergroenen. Een ideale kans om de héle binnenstad groener te maken. Vergunst: “Nu de bouw van de Donjon uit zicht is, zou de gemeente ook eindelijk het park in het Valkhof kunnen opknappen.” Door de plannen rond de Donjon, is broodnodig onderhoud aan het park al jaren vertraagd. 

In 2006 stemde een meerderheid van de Nijmeegse bevolking in met de bouw van de Donjon, onder andere op voorwaarde dat de gemeente er geen geld in zou steken. De afgelopen jaren heeft de gemeente dat al wel gedaan. Nu er geen huurders zijn, vraagt het GroenLinks het college de bouw van dit project te stoppen en te voorkomen dat er nog meer gemeenschapsgeld naartoe gaat (zie bijlage voor de schriftelijke vragen aan het college).