NEC moet huur blijven betalen.

2015 was een fantastisch jaar voor NEC. Met recordcijfers werd NEC kampioen van de Eerste Divisie. NEC wil het stadion, dat nu in handen is van de gemeente, verder uitbreiden. GroenLinks vindt dat prima zolang de voetbalclub  dat zelf betaalt.

Gemeenteraadslid Noël Vergunst: “Het is niet de bedoeling dat we met geld van de gemeente een betaald voetbalclub sponsoren. NEC kan het stadion kopen voor een prijs die de gemeente niets kost, dus zonder dat er sprake is van staatssteun.”

Zolang verkoop nog niet aan de orde is, dient de club zich te houden aan de huurovereenkomst die loopt tot 2043. Vergunst: “Helaas heeft NEC de afgelopen jaren regelmatig de huur niet op tijd betaald. We mogen geen risico lopen dat de gemeente er geld op toe moet leggen. Nijmegen wil geen Twentse of Utrechtse toestanden.” Om dat te voorkomen wil een meerderheid van de raad, net als de fractie van GroenLinks, dat NEC de komende jaren een garantiefonds opbouwt. Mocht het in de toekomst financieel minder gaan met NEC, dan kan uit deze spaarpot van de club de huur betaald worden.