Nijmegen wil een groene en levendige Waalkade.

'Een aantrekkelijke Waalkade bereiken we door meer groen en zo min mogelijk verkeer'. Dat roept GroenLinks natuurlijk al jaren, maar sinds enkele maanden wordt deze gedachte ook gedeeld door de ondernemers op de Waalkade én inwoners van Nijmegen.
 

Van de drie scenario’s  die de gemeente aan Nijmegenaren heeft voorgelegd kwam de groene Waalkade duidelijk als winnaar uit de bus. Ook de Nijmeegse gemeenteraad omarmt dit voorstel. 

Volgens raadslid Bram Friesen staan we met deze keuze ook voor een grote uitdaging: "Want natuurlijk moet de Waalkade goed bereikbaar blijven. En willen we niet dat verkeer vast komt te zitten in het centrum. Daarom hebben wij voorgesteld om een integraal verkeersplan te maken met keuzes voor de hele binnenstad. Waarbij we maximaal inzetten op autoluwe gebieden met veel groen, helemaal op de Waalkade!" 

Volgens GroenLinks is het proces een prachtig voorbeeld van het betrekken van Nijmegenaren bij de toekomst van Nijmegen. Raadslid Lisa Westerveld: "Geweldig dat zo veel Nijmegenaren de moeite hebben gedaan hun ideeën in te brengen, vaak op heel creatieve manieren. Dit moeten we vast zien te houden bij het realiseren van de plannen. De afgelopen maanden bleek duidelijk hoezeer het onderwerp speelt onder de Nijmeegse bevolking, de uitwerking te laten doen door Nijmegenaren sluit hier mooi bij aan."