Pleidooi voor cannabiswet maakt weg vrij voor experiment in Nijmegen

Werkgroep lokale bestuurders pleit voor een nieuwe cannabiswet. Nu is Nijmegen met een lokaal experiment wietteelt aan zet. Nijmegen moet zo snel mogelijk een experiment starten met het zelf kweken van wiet. Doorgaan met het gedogen van verkoop en verbieden van productie kan in ieder geval niet. Een landelijke groep van burgemeesters en een wethouders pleit voor een nieuw cannabisbeleid.

 

 

 

Dit is in het belang van de volksgezondheid en het bestrijden van de organiseerde criminaliteit.Volgens de werkgroep, onder leiding van burgemeester Schneiders, wordt het tijd om de productie en handel van cannabis te reguleren. Daarnaast vinden ze het van belang dat Nederlandse gemeenten hiermee kunnen experimenteren.

Gemeenteraadslid Noël Vergunst (GroenLinks) vraagt het Nijmeegse college om zich aan te melden voor een experiment met het telen van cannabis:“We kunnen niet langer doorgaan met het huidige Nederlandse gedoogbeleid, waarin de productie van wiet strafbaar is.Het advies geeft handzame aanbevelingen voor nieuw landelijk beleid en lokale experimenten.Dat is in het belang van onze gezondheid en veiligheid en het bespaart ons vele centen.Vorig jaar nam de gemeenteraad een motie van GroenLinks aan om in Nijmegen met een pilot van gereguleerde wietteelt van start te gaan.Verder ziet de Nijmeegse gemeenteraad heel graag,dat onze burgemeesters hiervoor blijft lobbyen in Den Haag. Volgens Vergunst is het belangrijk dat Nijmegen meehelpt een einde te maken aan deze gevaarlijke en criminele zaken.