GroenLinks tevreden over begroting 2016

Extra geld om armoede bij gezinnen aan te pakken, geld om fietspaden veiliger en comfortabeler te maken, meer groen in de wijken: GroenLinks is tevreden over de gemeentebegroting voor 2016. Samen met de SP, PvdA en Stadspartij Nijmeegse Fractie kiest GroenLinks ervoor om te investeren in een sociale en duurzame stad. 

Fractievoorzitter Pepijn Boekhorst: “Als een van de weinige steden in ons land houden we de thuiszorg op peil en hebben we de ouderbijdragen in de jeugdzorg afgeschaft. We laten zien dat je lokaal verschil kunt maken, ondanks het kille kabinetsbeleid. Ik ben daar trots op!”

2016 wordt een bijzonder en een mooi jaar voor Nijmegen: we openen de Spiegelwaal, de Giro d’Italia komt naar Nijmegen, 100 jaar 4daagse en de Vereeniging, 50 jaar Dukenburg. Het is een indrukwekkende lijst van feestelijke activiteiten die onze stad komend jaar te wachten staat. In de begroting die de gemeenteraad afgelopen week vaststelde, is een flink bedrag beschikbaar voor bewoners- en wijkinitiatieven. En dat is terecht aldus GroenLinks: wij willen samenwerken aan een mooie stad. Boekhorst noemde de plannen voor de Waalkade als goed voorbeeld: er liggen nu drie prachtige varianten voor om de Waalkade aantrekkelijker te maken. “Honderden Nijmegenaren hebben hier over meegedacht. Wij zien er naar uit dat we snel aan de slag gaan. Deze aanpak om plannen te maken smaakt naar meer. Laten we ook zoveel stadgenoten vragen mee te denken en te beslissen over het stationsplein, of over de nieuwe plannen voor Nijmegen-Noord!”