GroenLinks start fotowedstrijd #Parismoment

Wat is jouw favoriete groene plek in Nijmegen? GroenLinks Nijmegen start vandaag de fotowedstrijd #parismoment. Doel is om te laten zien dat we onze natuur willen beschermen tegen klimaatverandering. Uit de inzendingen wordt de mooiste foto uit Nijmegen gekozen en die wordt getoond in Parijs.

Fractievoorzitter Pepijn Boekhorst gaat samen met een grote groep Nijmegenaren naar de klimaattop in Parijs: “In Parijs laten we zien en horen dat Nijmegen wil dat klimaatverandering wordt aangepakt. Ook in onze stad stijgen de temperaturen, hebben we vaker zware regenbuien en grotere kans op overstromingen. Als stad aan een grote rivier weten we maar al te goed dat we in actie moeten komen!”

Eind november komen de regeringsleiders in Parijs bij elkaar om een nieuw akkoord te sluiten om klimaatverandering tegen te gaan. Tot nu toe blijven de regeringsleiders steken in mooie woorden en schuiven concrete maatregelen voor zich uit, daar moet in Parijs verandering in komen. Parijs is de stad van de liefde. En de liefde voor de aarde is de beste motivatie om de klimaatverandering echt aan te pakken. Want wat je lief hebt, dat wil je beschermen. Dat gaat GroenLinks Nijmegen in aanloop naar de klimaattop laten zien, onder de noemer #parismoment: toen ik de aarde in mijn hart sloot.

Nijmegen bruist van de duurzame initiatieven die laten zien dat het anders kan. We verzamelen foto's van de beste, leukste, schoonste initiatieven en de mooiste, groenste, kwetsbaarste plekken uit Nijmegen en onze mooie groene omgeving op www.parismoment.nl. Inzenden is mogelijk tot 8 november 2015.

Je foto kun je hier uploaden: http://parismoment.nl/node/add/parismoment