Ideeën rondom vrijwilligerswerkbeleid gevraagd

GroenLinks is er trots op dat veel Nijmegenaren zich vrijwillig inzetten voor initiatieven in de stad. Of dat nu eenmalig of langdurig is. Een sociale, zorgzame en groene stad kan niet zonder vrijwilligers bestaan en daarom is het belangrijk dat we met elkaar spreken over wat de rol van de gemeente daarin is. 

Wat is bijvoorbeeld een goede manier om waardering voor vrijwilligers te uiten? Elke organisatie die met vrijwilligers werkt kan zelf een vorm van vrijwilligersvergoedingen opnemen in hun begroting. Vanuit de gemeente ligt de taak dan bij ‘Het lokaal compliment’ en mogelijke uitbreiding ervan. GroenLinks wil  geen algemene vergoedingen voor iedereen, maar denkt aan alternatieven voor vergoedingen in geld. De komende maand wordt in gesprekken met bewoners en initiatieven uit de stad gevraagd naar ideeën voor het vrijwilligerswerkbeleid.

Wij vinden het goed dat deze gesprekken plaatsvinden en horen als fractie ook graag wat onze eigen leden hiervan vinden. Mail je ideeën rondom vrijwilligerswerkbeleid naar Cilia Daemen via c.daemen@groenlinks.nijmegen.nl. Welke dilemma’s de gemeente hierover heeft beschreven, kun je hier vinden.