GroenLinks blij met snelfietsroute Cuijk

Vandaag heeft het College van B&W de Nijmeegse gemeenteraad geïnformeerd over de voortgang van de aan te leggen snelfietsroute van Nijmegen naar Cuijk. GroenLinks is blij met de voortgang en de goede ambities, waarmee Cuijk voortaan op slechts 11 kilometer fietsafstand komt te liggen. Raadslid Pepijn Oomen: "Als fietser laat je straks zowel de automobilist als de treinreiziger ver achter je!"
 
Aan de route, die vanuit Cuijk met een brug over de Maas (langs de treinbrug) via Mook naar Nijmegen gaat lopen, wordt meegewerkt door de provincies Brabant, Limburg en Gelderland, de landelijke fietsersbond en de betrokken gemeenten. Het rijk heeft een bijdrage van € 3 miljoen beloofd, waardoor de kosten voor Nijmegen beperkt zijn (€ 400.000). Een groot deel hiervan gaat zitten in het veilig maken van de Scheidingsweg. 
 
Oomen: "Voor dat bedrag bedien je straks alle mensen ten zuiden van Nijmegen. Vooral al die studenten en medewerkers uit Cuijk, Malden en Mook die op de campus van HAN, RU en Radboudumc moeten zijn, hebben straks een rustig, veilig en gezond reisalternatief!"