Groenestraat krijgt meer groen

Begin 2014 werd het bestemmingsplan voor de realisatie van een Albert Heijn en zorgwoningen op het Smit-Draadterrein aangenomen. Twee maanden terug werd dit plan door de Raad van State vernietigd. 

Vooral de zorgwoningen bleken een heikel punt voor de RvS, vanwege de geluidsoverlast van een aanliggend bedrijf. GroenLinks hield zich aan de destijds aangenomen raadsmotie "Geen AH zonder zorgwoningen", maar maakte een kanttekening. Raadslid Pepijn Oomen: "Die zorgwoningen moeten er komen, maar hoeven niet tegelijkertijd met de AH te komen." GroenLinks pleitte voor sanering van het gehele terrein en het realiseren van tijdelijk groen of stadslandbouw op de plek van de zorgwoningen. Het college zegde dit toe.

Ook werd op suggestie van GroenLinks toegezegd dat de raad inzicht krijgt in de nieuwe verkeerssituatie op die plek van de Groenestraat. Het college komt binnenkort met een nieuw bestemmingsplan. 

GroenLinks pleit voor sanering van het Smit-Draad terrein en het realiseren van tijdelijk groen of stadslandbouw op de plek van de zorgwoningen. Het college zegde dit toe.