GroenLinks steunt de verhuizing van Waalhalla

Het Nijmeegse stadhuis werd woensdag bezocht door een paar honderd jongeren met skateboards, bmx-jes en spandoeken met de boodschap 'Waalhalla moet blijven!". Op de politieke agenda stond een brief over de verhuizing van het skatecentrum, dat per 1 juli uit de Latensteinhal in het Waalfront moet vertrekken.

Voor GroenLinks staat voorop dat Waalhalla van belang is voor de stad. "Waalhalla zet indrukwekkende resultaten neer. Niet alleen de vele activiteiten, de 200.000 bezoekers vorig jaar, waarvan 75.000 voor sportieve doelstellingen, maar ook de vele vrijwilligers, waarvan een deel hier aanwezig is, laat dat goed zien", aldus raadslid Lisa Westerveld. "GroenLinks steunt de verhuizing van Waalhalla."

In de afgelopen maanden zocht de gemeente, samen met Waalhalla naar een nieuw onderkomen. Vanwege de specifieke eisen die een skatebaan als Waalhalla heeft, bleek dat niet makkelijk. Enkele weken geleden werd de gemeenteraad geconfronteerd met een plan voor de verhuizing naar de oude fabriek van CP Kelko eveneens in hetWaalfront. Dit bracht een prijskaartje van 1,1 miljoen met zich mee waarvan een deel via de huur terugbetaald zou worden. "Onhaalbaar en veel te duur", aldus Lisa Westerveld. " Gelukkig kwam Waalhalla met een alternatief plan, dat er goed doordacht uitziet. Het spreekt ons erg aan dat het weer gaat over de kernactiviteit van Waalhalla: het sporten. GroenLinks en andere partijen dringen aan op een snelle beoordeling van dit plan door de gemeente. "Zodat er snel duidelijkheid komt voor Waalhalla."