Aan de slag met de Waalkade

Er moet snel een plan komen om de Nijmeegse Waalkade aantrekkelijker te maken, dat vinden GroenLinks en Liberaal Nijmegen. De twee partijen organiseren daarom op 28 april een avond om met bewoners, ondernemers en iedereen die wil meedenken, de eerste stappen te zetten. De avond wordt deskundig begeleid door Vincent Cantrijn.

De Waalkade is een onmisbare schakel tussen de historische binnenstad en de prachtige natuur  rondom Nijmegen. Volgens GroenLinks en Liberaal Nijmegen is de kade daarmee een ideale uitvalsbasis voor oneindig veel activiteiten. Daarom stellen de fracties voor om met een andere bril naar de mogelijkheden van de Waalkade te kijken.GroenLinks fractievoorzitter Pepijn Boekhorst: “Al jaren discussiëren we over de aantrekkelijkheid van de Waalkade maar er komt te weinig van de grond. Daarom kiezen wij voor een andere benadering: we willen van de kade een aantrekkelijke, groene plaats maken. Waarbij genoeg te doen is zodat mensen er graag willen zijn. De horeca moet ondersteunend worden, niet meer de drager van het gebied.Paul Eigenhuijsen, Liberaal Nijmegen: “Door de handen ineen te slaan maken we samen met  ondernemers, bewoners, gemeente, politiek en horeca plannen voor de toekomst van de Waalkade. Tijdens een eerste brainstorm kwamen er al allerlei plannen naar voren zoals dagelijkse stadswandelingen, rondvaarten over de Waal en fietstochten door de Ooijpolder. De Waalkade is de ideale plek om vanuit te beginnen.

Iedereen die wil meedenken over nieuwe plannen is van harte welkom op dinsdagavond 28 april om 20.00 uur in grand café Vivaldi’s op de Waalkade. Graag even aanmelden op projectwaalkade@gmail.com