Ga toch fietsen

“Het is tijd om aan de slag te gaan en met het fietsparkeerbeleid in de Nijmeegse binnenstad!” aldus raadslid Lisa Westerveld. GroenLinks vindt dat er lang genoeg gesproken is over ideeën om het fietsparkeren te verbeteren en dat het nu tijd is om stappen te zetten.

Omdat GroenLinks al eerder signaleerde dat het fietsparkeren voor problemen zorgt, trok de fractie vorig jaar aan de bel. Niet alleen in de Nijmeegse raad is het onderwerp nu een aantal keer besproken, ook vroeg onze fractie de inwoners van Nijmegen om input. 
GroenLinks is blij met het Nijmeegse beleid dat erop gericht is om de fiets te pakken. Westerveld: “Fietsen is gezonder en schoner dan andere vervoersmiddelen. Maar we zien nog een ander voordeel: door het stimuleren van fietsen trekken we meer bezoekers naar de binnenstad. En dat is ook goed voor de ondernemers.”Daarom vindt GroenLinks dat we nu aan de slag moeten om fietsgebruik te blijven stimuleren. Zo kunnen (kelders van) leegstaande panden gebruikt worden, maar willen we ook een proef met tijdelijke parkeervlakken in piekperiodes. Met bewoners kan de wenselijkheid van fietsentrommels worden geïnventariseerd en enkele autoparkeerplaatsen kunnen ook gebruikt worden voor fietsenrekken. Lisa Westerveld: “Uitdrukkelijk willen wij dat de plannen samen met bewoners worden uitgevoerd. Zij weten immers heel goed welke plaatsen geschikt zijn voor fietsenstallingen of fietsentrommels  en welke niet. En zij hebben belang bij een goede stalling, zodat minder fietsen gestolen of vernield worden.”