Hobbycentra verkozen tot mooiste welzijnsinitiatief

De vier Nijmeegse Hobbycentra zijn verkozen tot mooiste welzijnsinitiatief 2015. Er stemden 225 Nijmegenaren na een oproep van GroenLinks Nijmegen. Van alle uitgebrachte stemmen waren er bijna 50% voor de hobbycentra. GroenLinks feliciteert de winnaar en alle genomineerden van harte! Raadslid Cilia Daemen: “Alle initiatieven laten zien dat er waardevolle activiteiten in onze stad plaatsvinden, dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Daar zijn we zuinig én trots op!”

Prijsuitreiking

Vandaag ontving hobbycentrum Nijmegen (namens alle 4 de hobbycentra) de prijs uit handen van wethouder zorg en welzijn Bert Frings. Dit is het eerste jaar dat GroenLinks deze verkiezing houdt. De bedoeling is om dit jaarlijks te organiseren, om telkens de waardering uit te spreken voor welzijnsinitiatieven in onze sociale stad.

Naast de hobbycentra waren dit jaar genomineerd Bij Bosshardt (een buurtsteunpunt en huiskamerproject dat eenzaamheid wil bestrijden), Cocktail (een steungroep van en voor homoseksuele asielzoekers),  De Kledingbank (bestrijdt armoede door te voorzien in de basisbehoefte van kleding) en Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen (voor steun aan vrouwen zonder papieren).