Werkbezoek Hatert: een verslag

Zaterdag 29 november brachten fractie en bestuur van GroenLinks Nijmegen een bezoek aan de wijk Hatert. We spraken daar met een ondernemer die 40 nationaliteiten in zijn winkel krijgt en met jongerenwerkers en straatcoaches.

De eerste stop was bij Helen Franken van Actiecentrum Hatert Werkt. Zij vertelde ons gepassioneerd over het belang van een laagdrempelige voorziening in de wijk waar bewoners terecht kunnen met vragen of hulp over werk, financiën, inkomensondersteuning en schulden.

De raads-en bestuursleden vervolgden hun bezoek bij internationale supermarkt Dunya. Eigenaar Kadir Buyukkaya vertelde dat hij 11.000 producten uit de hele wereld in zijn winkel heeft. En dat zijn winkel ook dient als plaats waar veel verschillende nationaliteiten samenkomen. Bovendien leren veel jongeren het vak bij Dunya, onder meer door stage te lopen in de winkel.

We sloten het bezoek af met een presentatie van de jongerenwerkers en straatcoaches in Hatert. Zij vertelden ons over hun werkwijze in Hatert en over samenwerking met partners. Futsal Chabbab (zaalvoetbal) en Thai-boxclub Xplosion verdienden speciale aandacht, omdat dat mooie voorbeelden zijn van goed functionerend jongerenwerk. Senior Jongerenwerker Harald te Grotenhuis: “De jongeren die bij ons aankloppen hebben behoefte aan een rolmodel. Deze mensen zijn dat voor hen, omdat ze vaak uit dezelfde situatie komen.”

Het volgende wijkbezoek van GroenLinks Nijmegen is aan de wijk Galgenveld op 31 januari. Iedereen is welkom om mee te gaan.