Nijmegen wordt Regenboogstad

Op vrijdag 10 oktober ondertekende de gemeente Nij­megen, de intentie­verklaring “Regenboogsteden”. Met deze verklaring spreekt het bestuur van de gemeente uit zich in te spannen om de sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders te vergroten en het thema een vaste plaats geven binnen het Nijmeegse beleid. Het ministerie OCW stelt 50.000 euro beschikbaar op voorwaarde dat Nijmegen hetzelfde bedrag besteedt aan lokaal emancipatiebeleid.

GroenLinks vindt dit een mooie stap. Fractievoorzitter Pepijn Boekhorst: “GroenLinks is een partij die acceptatie van iedereen hoog in het vaandel heeft staan. Nijmegen is een sociale en tolerante stad. Maar dat gaat niet altijd vanzelf. Als regenboogstad laten we zien daar als gemeente hard aan te blijven werken.” In het nieuwe coalitieakkoord is ieder jaar extra geld beschikbaar voor diversiteit en kan onze wethouder Bert Frings goed werk verzetten. Het roze stembusakkoord, ook ondertekend door GroenLinks, wordt door Frings actief uitgevoerd de komende jaren.  

De Regenboogvlag, die in aanloop naar Coming out day wapperde op de Stevenstoren, staat symbool voor het recht van  lesbische vrouwen, homoseksuele mannen,  biseksuelen en transgenders  zich zelf te kunnen zijn en zich geaccepteerd en veilig te voelen.

http://www.coc.nl/politiek-2/roze-stembusakkoord-in-nijmegen