Huurachterstand NEC openbaar op 1 december

Vorige week berichtte De Gelderlander dat NEC kampt met een forse huurachterstand. De voetbalclub huurt zowel het Goffertstadion als het voetbalcomplex De Eendracht van de gemeente Nijmegen. Door financiële problemen - onder meer door de degradatie van eredivisie naar Jupiler League - heeft de club besloten de huur niet meer over te maken.

In 2010 nam de Nijmeegse raad een amendement aan, ingediend door GroenLinks-raadslid Vergunst, waarin onder meer werd gesteld dat de gemeenteraad tijdig op de hoogte zou worden gebracht van eventuele huurachterstanden. Het is namelijk niet de eerste keer dat er financiële problemen zijn. Daarom sprak de gemeenteraad op initiatief van GroenLinks af dat er geen financiële steun naar de betaald voetbalclub zou mogen gaan.

GroenLinks raadslid Lisa Westerveld hoopt dat de gemeente Nijmegen er met NEC uitkomt en gaat ervan uit dat deze afspraken het uitgangspunt blijven. "Betaald voetbalclubs zijn commerciële bedrijven. Bij problemen moeten bewoners van Nijmegen niet opdraaien voor de kosten." Het exacte bedrag dat NEC de gemeente schuldig is, staat in een geheime brief. Gisteren besloot de gemeenteraad dat deze cijfers op 1 december openbaar worden gemaakt.