Nachtnet na jarenlange lobby nu eindelijk daar!

De provincie Gelderland heeft vandaag besloten dat vanaf december 2014 er nachttreinen van de Randstad naar Arnhem en Nijmegen gaan rijden. Alle ondertekenaars van onze petitie, bedankt!

Gemeenten en de NS waren al zover en bereid te investeren, nu doet ook de provincie een duit in het zakje. De lange lobby van politieke jongerenorganisaties heeft dus effect gehad. Jaren geleden namen DWARS GroenLinkse Jongeren en ROOD (van de SP) het initiatief om dit onderwerp op de kaart te zetten en haalden duizenden handtekeningen op. In de gemeenteraad en in de stadsregioraad hield GroenLinks-woordvoerder Pepijn Oomen keer op keer een pleidooi voor het nachtnet. 

In 2013 pakten de Jonge Democraten (D66) en DWARS de handschoen opnieuw op. Een online petitie, sleep-in op het station en talloze acties toonden het draagvlak voor aansluiting op het nachtnet aan. De gemeenteraden in Wageningen, Arnhem en Nijmegen hebben een motie aangenomen en zich uitgesproken voor aansluiting op het nachtnet. Alle andere politieke jongerenorganisaties uit de steden sloten zich ook aan. Nu is het eindelijk zover. GroenLinks en DWARS Nijmegen danken alle partijen voor de fijne samenwerking en wensen alle reizigers, die bijvoorbeeld straks in Doornroosje gaan stappen, een goede terugreis.