mevr. Yoshiko Aoki

Laat Fukushima de laatste waarschuwing zijn

GroenLinks kiest voor schone en veilige energie

Bijeenkomst over Fukushima met Japanse delegatie morgenavond in het campagnepand.

Dinsdag 11 maart is het precies drie jaar geleden dat Fukushima (Japan) getroffen werd door een enorme kernramp. Er kwam veel radioactieve straling vrij en honderdduizenden mensen werden geëvacueerd. De meesten mogen waarschijnlijk nooit meer terug naar hun eigen huis en buurt. Japan beseft dat men op zoek moet naar veilige alternatieven voor kernenergie. 

Om uit te leggen wat de risico’s zijn van kernenergie, bezoekt een Japanse delegatie Nederland, te beginnen op dinsdag in Nijmegen. Vanaf 20 uur vertelt Mevrouw Yoshiko Aoki in ons campagnepand, Ziekerstraat 81, over haar ervaringen als vluchteling voor de straling. Later die week zal ze veel aandacht krijgen in de Nederlandse pers en TV. De Zwitserse Professor Theodor Abelin zal vertellen over de gevolgen van een kernramp voor mensen en hun gezondheid. Peer de Rijk, directeur van Wise Nederland, zal vertellen hoe lokale overheden het gebruik van alternatieve bronnen van energie kunnen stimuleren. Wethouder Jan van der Meer vertelt over zijn successen om het energieverbruik in Nijmegen te verminderen en het aandeel zonne-energie fors te verhogen.
Kom dinsdag 11 maart om 20 uur naar ons campagnepand en laat je inspireren hoe je kunt bijdragen aan de transitie naar duurzame energie. De bijeenkomst zal deels in het Engels en Nederlands gehouden worden. Ook zullen er TV-opnames gemaakt worden van de bijeenkomst.