Stem op het lelijkste gebouw!

Vanavond heeft een deskundige jury gekeken naar alle nominaties voor het lelijkste gebouw die in de afgelopen weken binnen zijn gekomen bij GroenLinks Nijmegen.

De jury - bestaande uit Jacques Thielen, voorzitter van het Architectuur Centrum Nijmegen, Frank Willems, architect in Nijmegen, Annemarie Nannen, architectuurhistoricus en Jan van der Meer, wethouder Ruimte Ontwikkeling en Wonen van de gemeente Nijmegen - heeft op de openbare avond op 18 februari de genomineerde lelijke gebouwen 1 voor 1 beoordeeld en van een cijfer voorzien. Uiteindelijk bleef er zo een top 5 over.

Uit deze 5 geselecteerde gebouwen wordt het lelijkste gebouw van Nijmegen gekozen. Iedereen kan een stem uitbrengen op de facebook-pagina van GroenLinks Nijmegen of een stemkaart invullen in het pand van GroenLinks, Ziekerstraat 81. Op maandag 17 maart wordt de uitslag bekend gemaakt en de pimpbokaal 2014 uitgereikt aan de eigenaar van het gebouw met een oproep om het pand te slopen of te renoveren. Zo'n morele oproep heeft in het verleden gewerkt: er zijn al twee lelijkste gebouwen gesloopt en daar is iets moois voor terug gekomen. Zo wordt er samengewerkt aan een mooie stad.  

Hieronder kun je de gebouwen alvast bekijken. Het betreft Framy meubelen op de Bottelstraat, de Intersport op Plein 1944, de oude technische unie aan het Krayenhoffpark, de oude Rabobank aan de Grote Markt en de SNSbank aan het Keizer Karelplein.