Mariët Mensink

Algemeen bestuurslid

Mariët Mensink (9-9-1955, Zwolle, theatermaker, v.a. september 2012 coördinator Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen)

Alweer twee jaar geleden kwam ik het bestuur versterken vanuit de werkgroep V/M. Carin had net een onderzoek afgerond naar de oorzaken van het lage aantal vrouwen op de verkiezingslijst en we waren vastbesloten om ervoor te zorgen dat er in 2014 meer vrouwen op de lijst zouden staan. Daarvoor zouden in alle geledingen van de partij meer vrouwen moeten komen, te beginnen met het bestuur, waar toen maar één vrouw in zat. Deze vrouw kreeg net een baan toen ik aantrad en ik ben een hele tijd de enige vrouw geweest in het bestuur. Gelukkig is het bestuur langzamerhand diverser geworden en zitten we er nu met vier mannen en vier vrouwen.

Mijn aandachtspunt ligt nog steeds bij de participatie van vrouwen in de partij, maar ook van mensen van buitenlandse komaf, gehandicapten, ouderen. Kortom: diversiteit. En wat daar naar mijn mening voor nodig is: een goede communicatie en betrokkenheid onderling. Vandaar dat ik ook redacteur van de Peperclip ben en achterwacht voor het Rode Pepertje.

Ik vind dat ik aan de linkse kant van het GL spectrum zit, de sociale kant is voor mijn gevoel het allerbelangrijkste, maar de groene kant is voor mij ook zeer noodzakelijk in een partij: de westerse manier van leven kan niet doorgaan op dezelfde voet, we maken de wereld en elkaar ermee kapot.