Luchtkwaliteit Nijmegen West onder druk door ongezonde bezuiniging minister

Door de slechtere bedieningstijden van de sluis Weurt krijgt Nijmegen West te maken met extra fijnstof door wachtende schepen. De fractie van GroenLinks Nijmegen roept het college van burgemeester en wethouders op te zorgen dat deze ongezonde bezuinigingsmaatregel van de minister van Infrastructuur en Milieu van tafel gaat.
Raadslid Pepijn Boekhorst: “De bewoners van Nijmegen West maken zich samen met de gemeente terecht zorgen om de luchtkwaliteit, we werken niet voor niets aan een groene buffer. Het is onbegrijpelijk dat de minister met zo’n maatregel hun gezondheid onder druk zet. Dat moeten we echt niet willen.”

De fractie vraagt het college van b&w om met de minister in gesprek te gaan om de bedieningstijden van de sluis Weurt te behouden op 24 uur per dag, zodat de schepen snel kunnen doorvaren. Dat is goed voor de schippers, het vervoer over water en ook voor de luchtkwaliteit. Als de minister vasthoudt aan deze ongezonde bezuiniging wil GroenLinks dat er zo snel mogelijk schone walstroom wordt aangelegd, zodat schepen niet hun motoren en aggregaten hoeven te laten draaien.