Nieuws van Cilia Daemen

'De regionale culturele sector gaat het zo niet redden'

Dinsdagavond hoorden we dat alle evenementen tot 1 september geen doorgang kunnen vinden. Een dodelijke klap voor de cultuur- en evenementensector, die al in zwaar weer verkeerde. De week ervoor werd bekend dat het kabinet 300 miljoen extra beschikbaar stelt voor ondersteuning van de cultuursector tijdens de coronacrisis. De cultuurwoordvoerders van de Nijmeegse gemeenteraad zijn blij met deze landelijke toezegging, maar maken zich ook flink zorgen. Dat de sector de gehele zomer stil komt te liggen, maakt het drama alleen maar groter. Voor de instellingen en festivals, maar zeker ook voor de individuele makers, zelfstandige ondernemers en kunstenaars.

Lees verder

Hulp bij beschermd wonen: ja, mits

pgb

De gemeenteraad van Nijmegen besluit op 3 april over een aantal nieuwe regels voor jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning van kwetsbare groepen.  Een belangrijk onderdeel: de eisen voor het verlenen van een persoonsgebonden budget (pgb) voor beschermd wonen zijn aangescherpt.

Lees verder

GroenLinks enthousiast over Gebiedsvisie Valkhofkwartier

GroenLinks is blij met de daadkracht die wethouder Vergunst nu toont om een van de mooiste stukjes van Nijmegen weer up-to-date te maken: het gebied rondom het Valkhof. Dit noemen we nu het Valkhofkwartier en daarover is in januari een nieuwe visie gepresenteerd aan de raad. Hiervoor is o.a. samengewerkt met vele culturele organisaties in dit gebied.

Lees verder