Nieuws van iedereen

Refugees Welcome

Nijmegen heeft zich van haar beste kant laten zien toen drie jaar geleden zo'n 3000 vluchtelingen in Heumensoord tijdelijk onderdak kregen. Niet alleen door het faciliteren van de opvang, maar vooral ook door het gastvrij en warm onthalen van deze mensen die talloze ontberingen hebben moeten doorstaan. 

Lees verder

Te hoge kamerhuur in Nijmegen

Studeren is al duur genoeg. Als je dan ook nog méér moet betalen voor je kamer dan het wettelijk maximum, wordt het helemaal onbetaalbaar. In Nijmegen betaalt een student maandelijks gemiddeld €87,23 euro meer huur dan maximaal is toegestaan, volgens een rapport van de LSVB. Dit is ruim duizend euro per jaar! Dit is een probleem dat aandacht én een oplossing verdient.

Lees verder

Meer tappunten in de openbare ruimte

Een gezond mens overleeft wel 40 dagen zonder eten, maar 3 dagen zonder drinken en het doek valt. Het is een wat extreem voorbeeld, maar water drinken is wel enorm goed voor de gezondheid. In Nijmegen komt geweldig drinkwater uit de kraan en geen drank is zo duurzaam als kraanwater. Ook bespaart het veel verpakkingsmateriaal. Daarom wil GroenLinks meer tappunten, ook buiten het centrum.

Lees verder

GroenLinks wil verdere maatregelen tegen vervuiling en dierenleed op het Waalstrand

Het Waalstrand is een unieke plek midden in de stad waar mensen volop kunnen genieten van de prachtige natuur. Maar de gevolgen van zwerfafval en verkeerde omgang met de grote grazers worden steeds duidelijker zichtbaar. Het zwerfafval zorgt al langere tijd voor levensgevaarlijke situaties voor wilde dieren. Het laatste nieuws is dat twee Konikpaarden worden verwijderd vanwege opdringerig en agressief gedrag. Dit is het gevolg van verkeerd gedrag van recreanten naar de dieren toe, en bevestigt opnieuw de ernst van de situatie.

Lees verder

Besparen op arbeidsgehandicapten, nee bedankt!

De gemeenteraad van Nijmegen heeft woensdag een motie van GroenLinks en de SP aangenomen tegen het invoeren van loondispensatie voor arbeidsgehandicapten. Het kabinet is van plan om hiermee loonkostensubsidie te vervangen. Dat betekent dat voortaan niet de werkgever het verschil in loon aanvult, maar de werknemer zelf een aanvullende uitkering moet aanvragen. Fractielid Jeanine Brummel-Ahlaloum en fractievolger Miranda Florussen hebben hiertegen samen met de SP met succes een motie ingediend.

Lees verder

PARK[ing] Day in de Bloemerstraat

bloemerstraat

Op zaterdag 9 juni organiseerden bewoners, ondernemers en kunstenaars de Nijmeegse Bloemerstraat voor een dag tot 'PARK[ing] Day'. Eenmalig werden de parkeerplaatsen in de straat omgetoverd tot mini-parkjes met activiteiten. Raadsleden Cherelle de Leeuw en Joep Bos-Coenraad vonden dat een mooi idee en gingen op bezoek.

Lees verder

Pagina's