Update maatregelen coronavirus

Lieve Nijmegenaren, dit is de tijd om te laten zien uit welk hout we gesneden zijn. En als GroenLinks-fractie zijn we ENORM trots op de manier waarop we ons hier als stad doorheen slaan. Nu al. Omdat de veerkracht van Nijmegen er (alweer) vanaf spat.

 

#Coronahulpnijmegen ontploft zowat van alle aangeboden hulp. Wanneer zagen we dat eerder? En op intonijmegen.com zie je wat je allemaal nog wél kunt doen in onze stad. Zo blijven we met zijn allen overeind. Heb je toch zorgen of vragen? Bel de Stip-lijn: (024) 350 2000. Gerust doen! Samen komen we hier doorheen. En neem vooral contact op met ons als je vindt dat de gemeente toch iets over het hoofd ziet. Sterkte voor iedereen die het virus aan den lijve ondervindt. Of voor een dierbare vreest. Het leed is nog niet geleden. Maar wat zijn we lief met zijn allen!

Videoboodschap van burgemeester Bruls

 

Maatregelen gemeente

De gemeente Nijmegen komt met tijdelijke maatregelen om de financiële gevolgen van de coronacrisis te verzachten. Het wordt bijvoorbeeld gemakkelijker om uitstel van betaling aan te vragen voor leges, huur en belastingen. Daarnaast worden verschillende regelingen, zoals de participatiewet en de woonkostentoeslag verruimd of met meer coulance en snelheid toegepast. Als GroenLinks zijn we blij dat het college van B&W haar best doet om iedereen zoveel mogelijk bij te staan in deze rare en moeilijke tijden. Het volledige overzicht van de maatregelen vind je op de website van de gemeente.

 

ALV 2 april uitgesteld

In overeenstemming met de aangepaste richtlijnen en adviezen van de overheid heeft het bestuur besloten om de ALV van 2 april uit te stellen. Afhankelijk van hoe de situatie zich ontwikkelt zullen wij een nieuwe datum kiezen om de ALV te houden. We houden je op de hoogte!

 

Samen sterk

De laatste dagen laten we zien hoe we voor elkaar kunnen zorgen. Vergeet daarbij ook je favoriete boekhandel, café, restaurant, festival of culturele instelling niet. Veel restaurants zijn begonnen met bezorgen/afhalen, cafés verkopen tegoedbonnen voor als ze straks weer open zijn en culturele instellingen verkopen tickets voor evenementen later dit jaar. Ga even naar de website, facebook of instagram van die favoriete plek en kijk hoe je in deze onzekere tijden toch iets kunt doen. Met zijn allen houden we Nijmegen overeind.