Medische heroïne behandeling wordt mogelijk!

Na jaren van praten is het dan eigenlijk zover, gisteren werd duidelijk dat de medische heroïne behandeling in Nijmegen gerealiseerd kan worden. GroenLinks raadslid Simone Claus reageert verheugd: "een heel belangrijke stap voor een kwetsbare groep."

GroenLinks is hier erg blij mee. Claus: "Wij pleiten al jaren voor deelname van Nijmegen aan het project." Hiervoor zijn verschillende redenen, allereerst verbetert de gezondheid en kwaliteit van leven van de deelnemers enorm. Daarbij komt dat de criminele activiteiten en daarmee de overlast die door een deel van deze groep veroorzaakt wordt drastisch afneemt. Positief dus voor zowel de doelgroep als de samenleving.

Ervaringen elders in het land hebben het succes van de methode meer dan voldoende bewezen. Met de toekenning van de Rijksbijdragen is er voldoende zekerheid om nu daadwerkelijk te gaan starten. De voorziening zal op 1 april 2011 volledig draaien. De realisatie van dit project is een belangrijke stap in de zorg voor een zeer kwetsbare groep mensen. GroenLinks hoopt dat het vervolgtraject voorspoedig verloopt en zien uit naar de opening.