Mohamed Fakir

Fractievolger

Woont in Neerbosch Oost.

Ik ben een 49 jarige docent die woonachtig is in Nijmegen en een Nederlander met een Marokkaanse achtergrond. Verder ben ik werkzaam op het Karel de Grote College. Ik  heb 26 jaar ervaring opgedaan als vrijwilliger bij  verschillende zelforganisaties.

Vanuit mijn eigen identiteit, of dat nu als moslim, als Nederlander met een Marokkaanse achtergrond of als docent is, heb ik altijd mijn verantwoordelijkheid genomen om vanuit mijn idealen een positieve bijdrage te leveren aan een betere samenleving binnen en buiten Nijmegen.   Ik sta voor gelijke kansen voor iedereen, voor een open samenleving en diversiteit , voor vrijheid, voor natuur, milieu en voor een eerlijke, duurzame en rechtvaardige samenleving. Dit is wat de Nijmegenaren willen en nodig hebben. En hier zal ik voor vechten. 

Via de taak als fractievolger zou ik mijn heldere kijk op Nijmegen naar concrete plannen en ideeën vertalen. Ik sta met een gezonde nieuwsgierigheid midden in de samenleving en ben niet bang om stevig te gaan staan voor de waarden van GroenLinks.