We organiseren een Pop-up Repaircafé in ons GroenLinks campagne pand. We geven ruimte aan Stichting Repaircafé, een mooi initiatief dat al op meerdere plekken in Nijmegen wordt georganiseerd. Deze middag zijn er 4 vrijwilligers die voor ons klaarzitten. Dus kom vooral langs met je kapotte spullen en deze technisch reparateurs gaan aan de slag. Waar kan je zoal aan denken? Dit kan gaan van een staafmixer tot televisie of stofzuiger.

Waarom een repaircafé?

We gooien veel te veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren veelal niet meer in ons systeem. Dat is een bedreiging voor een duurzame toekomst en voor de circulaire economie, waarin grondstoffen telkens opnieuw kunnen worden gebruikt.

Daarom is er het Repair Café in Nederland, ook in Nijmegen! Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij.

“ ♻️ Kunnen wij het maken? Nou en of! ”

Praktische informatie:

Natuurlijk houden wij ons aan de actueel geldende Corona-regels. Hoe doen we dat?

  1. We houden voldoende afstand en dragen binnen een mondkapje. Als er teveel mensen in het pand zijn, wacht je even buiten.
  2. We noteren van alle deelnemers een emailadres, zodat we je kunnen bereiken mocht het nodig zijn, ook na afloop.
  3. Het spreekt voor zich dat je thuis blijft als je niet fit bent.
Bekijk deze video voor een kleine impressie van het RepairCafé. Afspelen op YouTube